ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ


ΑΛΙΚΗ ΚΑΡΤΣΩΝΑ (Λογοθεραπέυτρια, PgDip, Msc, MRCSLT)

Η Αλίκη Κάρτσωνα έχει τελειώσει τις σπουδές της στην Αγγλία (City University) και έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο (Pgdip) και Master στη λογοθεραπεία. Eίναι μέλος του Βρεττανικόυ Συλλόγου Λογοθεραπευτών (RCSLT) και του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών- Λογοθεραπευτών (ΠΣΛ). Εργάζεται στην Ελλάδα ως λογοθεραπεύτρια από το 2003 έχοντας αποκτήσει πολυετή εμπειρία σε κέντρα ειδικών θεραπειών στην Αττική καθώς και στην αποκατάσταση λόγου και ομιλίας ενηλίκων ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο. Υπήρξε συνεργάτης στην Διαγνωστική και Θεραπευτική μονάδα παιδιού “Σπύρος Δοξιάδης” καθώς και στη μονάδα Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία. Έχει εξειδικευτεί στις διαταραχές σίτισης και κατάποσης (δυσφαγία) στο Manchester της Αγγλίας καθώς και στην μέθοδο της μυολειτουργικής θεραπείας μέσω της Aμερικάνικης Ακαδημίας Στοματοπροσωπικής Μυολειτουργικής Θεραπείας (ΑΟΜΤ). Επίσης έχει παρακολουθήσει προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης σε μεθόδους εξειδικευμένης παρέμβασης (π.χ. pecs, makaton, teacch).

 

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΧΕΡΣΟΝΙΩΤΑΚΗ (Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια)

Η Σταυρούλα Χερσονιωτάκη είναι πτυχιούχος ψυχόλογος του Παντείου Πανεπιστημίου. Με την ολοκλήρωση των βασικών σπουδών, στράφηκε στο χώρο της ψυχοθεραπείας, όπου μετά από πολυετή εκπαίδευση ειδικεύτηκε στην συστημική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική. Έχει συνεργαστεί με το Χριστοδουλάκειο Ίδρυμα του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία στα πλαίσια της άσκησης της. Θέλοντας να διευρύνει την κατάρτιση της, έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες( διαταραχής πρόσληψης τροφής, χρήσης και κατάχρησης ουσιών, τεχνικών χαλάρωσης). Εργάζεται ιδιωτικά από το 2007.

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ:

Μυρτώ Μιχαηλίδη:  (Eιδική Ψυχοπαιδαγωγός, MA, M.Sc., B.Sc.)

Η Μυρτώ Μιχαηλίδη ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές στην Ψυχολογία (University of Wales, Cardiff) και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Παιδοψυχολογία (University of Central Lancashire). Κατόπιν, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή (Liverpool John Moores University). Στα πλαίσια της επιστημονικής της κατάρτισης, έχει παρακολουθήσει πιστοποιημένα προγράμματα μετεκπαίδευσης (όπως Αξιολόγηση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών από το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ, Χορήγηση και ερμηνεία του ΕΔΕΠΠΕ – Ερωτηματολόγια Δια­προσωπικής και Ενδο­προσωπικής Προσαρμογής παιδιών και εφήβων), καθώς και πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων σχετικών με την ειδική αγωγή και τις μαθησιακές δυσκολίες, τη δυσλεξία και τη ΔΕΠ­Υ. Εργάζεται ιδιωτικά, υλοποιώντας εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών και ψυχοπαιδαγωγικές παρεμβάσεις.

Φώτης Αθανασόπουλος: Εργοθεραπευτής

Ο Φώτης Αθανασόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος  Εργοθεραπείας των ΤΕΙ Αθηνών.  Έχει εξειδικευτεί σε ειδικά προγράμματα παρέμβασης όπως η μέθοδος Floortime, η δομημένη εκπαίδευση TEACCH και τα διαγνωστικά εργαλεία αξιολόγησης ABC-2, DTVP-2, QUEST. Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής στην μέθοδο της νευροεξελικτικής αγωγής BOBATH και στην μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης. Έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία σε ιδιωτικά κέντρα ειδικών θεραπειών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική καθώς και σε κέντρα ημέρας παιδιών με πολυ-αισθητηριακές αποστερήσεις και κινητικές διαταραχές όπως η ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης και η ΑΜΥΜΩΝΗ στην Αθήνα.